Протежето на САЩ Даниел Митов плаши: Русия е заплаха за сигурността на България

Недоразумението Даниел Митов, в момента министър на външните работи на България, продължава да се държи като щатен служител на Международния демократически институт на САЩ.

При поредното си посещение при благодателите във Вашингтон, той обяви, че действията на Русия представляват „сериозна заплаха" за сигурността на страната.

Митов очевидно живее в свой измислен свят и все още не може да разбере, че невъздържаните му коментари, които мнозина с основание квалифицират като „глупотевини", носят единствено негативи за страната. Министърчето очевидно не може да осъзнае, че в руското посолство анализират глупостите му, а от следват реални последствия за малка България.

Според Митов „санкциите срещу Москва трябва да остават в сила, въпреки всичките техни истински и мними недостатъци". Едновременно с това, външният министър заяви, че всички искат да имат с Русия добри отношения. „Всички желаем да търгуваме, да имаме добри отношения с руснаците. Ние положихме всички усилия това да се случи след падането на Берлинската стена", завърши тирадата си един от най-слабите български министри.

 

http://www.mignews.info/

Станете почитател на Класа