Куюмджиев: Унищожението на КТБ беше атака срещу БСП

Унищожението на КТБ беше атака срещу БСП, смята депутатът от "БСП - Лява България" Явор Куюмджиев. През лятото на миналата година се опитаха да наложат банкова ваканция, която щеше да съсипе държавата финансово. Целта беше да се докаже, че всеки път, когато БСП дойде на власт, се случват финансови кризи, коментира в ефира на TV7 Куюмджиев.

Тези хора са безскрупулни, видях ги с очите си как се опитаха да сринат държавата, заяви депутатът. Той обаче подчерта, че БСП е успяла да се справи със ситуацията.

Остана въпросът - защо се помогна на ПИБ, а не на КТБ, която тогава искаше няколко стотин милиона лева. В същото време на ПИБ бяха отпуснати 1,3 млрд. лв., които и до днес не са върнати, посочи Куюмджиев.

Той заяви, че Оманският фонд и руските предприемачи ще потърсят правата си в съда и след приключването на делата ще плащаме още.

Нападението над КТБ беше политически акт и това е видно от всички, заяви от своя страна евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. И двамата смятат, че е нелепо сделката за "Виваком" да се окачествява като заплаха за националната сигурност, а фактът, че енергетиката е в ръцете на чужди фирми - не.

Станете почитател на Класа