Надежда Нейнска обвини БСП: Делят нацията на две за Русия

Надежда Нейнски обвини БСП, че дели нациата на две - за и против Русия. "Това за мен не е изненада, те не са се променили. По мое време бомбардираха Югославия и БСП се държеше абсолютно по същия начин. Обяви се срещу въздушните атаки", коментира пред TV7 Нейнски. "Русия се опитва да преформулира световните отношения. Ако днес се постигне споразумение за Украйна в Минск, то трябва да е в посока на това да се спазват международните споразумения. В противен случай разпарчетосването на една държава в XXI век ще вкара света във война рано или късно", заяви още бившият външен министър.

"Заради демократизацията на Украйна Русия губи контрола върху газовите доставки. Именно чрез "Южен поток" тя се опитваше да "накаже" Украйна, че се стреми към членство в Европейския съюз и НАТО и фактът, че отказа да съобрази проекта с европейското енергийно законодателство показва именно това, че зад него има ясни политически интереси и желания за доминация", обясни Нейнски.

По думите й икономическата логика е в посока на това да се намери решение на конфликта в Украйна, защото вариантът с Турция не е вариант за Русия – независимо какво се артикулира, тъй като я поставя в зависимост.

"Русия има интерес да запази отношенията със Запада, но тук се търси при какви условия", заяви Надежда Нейнски.

Станете почитател на Класа