Слави Бинев: Ролята на баща на нацията е далеч от Плевнелиев

Справянето с битовата престъпност е едно от нещата, заради които България е под мониторинга на Европейската комисия. Това изтъкна депутатът от Патриотичния фронт и бивш европейски депутат Слави Бинев в сутрешния блок на bTV. Той заяви, че на битовата престъпност трябва да се сложи край така, както в много европейски страни тя е сведена почти до нулата.По повод доклада на Европейската комисия, който беше получен миналата седмица, Бинев посочи, че Меглена Кунева е един от малкото хора, които са го разчели правилно, може би заради сериозния й опит в Европейската комисия. „Този доклад е очаквано лош", смята той. Според него фактът, че документът започва с „Както беше посочено в досегашните доклади", на практика означава, че нямаме никакъв напредък и от Брюксел се опитват да ни кажат: „Хайде стига. Вземете си оправете проблемите". „Този доклад можеше да бъде копи-пействан от предишните доклади", смята той.

Бинев коментира и разразилия се скандал след назначаването му за председател на Комисията по култура и медии в парламента и последвалия доброволен отказ от поста. „В България трудно ще се оправят нещата, защото винаги се опитват да ти припомнят нещо", каза той относно нападките срещу него, най-вече заради миналото му.

„Не става дума само за свобода на словото, а за това, че няма обективност", смята той. „Вече много внимавам какво казвам", увери Бинев и се оплака, че когато прави изявления, в които се опитва да бъде по-цветен и разбираем, обикновено се поставя акцент върху забавната част от думите му и се пропуска важното.

По отношение на постоянното напомняне на миналото му депутатът каза, че обикновено го връщат назад, когато нямат аргументи срещу него. „Сигурно в 6 клас съм счупил някой прозорец в някое училище. Не го знаят, затова не ме връщат натам", каза той.

Помолен да даде оценкта на трите години от встъпването в длъжност на президента Росен Пленелиев, Бинев каза: „No comment (без коментар)". „Той трябва да бъде баща на нацията. Мисля, че тази роля е далеч от него", добави той.

Станете почитател на Класа