Кутев: Трябва да позволим на българските гражданите да се пенсионират по-рано

Всяко управление на БСП е било социално. Няма друга партия в България, която да обръща внимание на социалните въпроси. Дори по времето на Жан Виденов БСП е била социална партия, заяви пред bTV бившият депутат от социалистическата партия Антон Кутев.

Според социалиста всички правителствата на България трябва да защитават интересите на българските гражданите, дори когато те са в разрез с европейските.

„Трябва да позволим на българските гражданите да се пенсионират по-рано, за да не се окаже в един момент, че продължителността на живот в България е по-малка, отколкото възрастта за пенсиониране", посочи Кутев.

По думите му в момента премиерът Бойко Борисов се опита да върне „старите номера", но възможностите на ГЕРБ сега са по-малки. Според него БСП е системна партия, която си изпълнява социалните ангажименти, а Борисов е популист си сменя мнението постоянно.

Главната заслуга на БСП е, че опази демокрацията, заяви Антон Кутев. Той бе категоричен, че столетницата няма управленски провали.

Ако преди две години не бяхме прекъснали властта на ГЕРБ, дори за малко, България щеше да изглежда различно - по-малко демократична, каза Кутев и добави: Аз изобщо не вярвам на демократичните инстинкти нито на Борисов, нито на Цветанов.

Кутев обвини медиите в насаждане на фалшивия облик на Станишев и Орешарски на лошите.

Според Антон Кутев БСП няма да направи коалиция с АБВ. „Не мисля, че това е възможно. Те направиха много отстъпки, но не виждам социални промени от това, което прави АБВ", коментира той.

Във връзка с изявите на лидера на ПЕС Сергей Станишев в Европейския парламент, Кутев беше категоричен, че не е работа на президентите на една от най-големите партии в Европа да говори и да задава въпроси. С това трябвало да се занимават по-младите евродепутати, като Момчил Ненков например.

Антон Кутев призна, че не му липсва мястото на депутат.

Станете почитател на Класа