Министър Даниел Митов ще участва в редовното заседание на Съвет „Външни работи”

Министър Даниел Митов ще вземе участие в редовното заседание на Съвет „Външни работи", което ще се проведе на 19 януари в Брюксел, съобщава пресцентърът на ведомството.
Сутрешната сесия ще започне с дискусия по отношенията между ЕС и Русия и развитието на ситуацията в Украйна. Първите дипломати ще обсъдят още борбата срещу тероризма. Координаторът на ЕС по борбата с тероризма Жил де Керков ще присъства на дискусията.
Външните министри на 28-те ще проведат работен обяд с Набил Елараби, генерален секретар на Арабската лига. Сред темите на разговора ще бъдат актуалното състояние на близкоизточния мирен процес, обстановката в Сирия и Ирак. Ще бъдат обсъдени възможните начини за засилване на стратегическия диалог с ЛАД по ключови политически теми и въпроси по сигурността, като борбата срещу тероризма, организираната престъпност и хуманитарната помощ.
Следобедната сесия на заседанието ще продължи с дискусия по Либия и възможностите за подпомагане усилията на Специалния представител на ГС на ООН Леон за намиране на политическо решение в страната. В програмата на Съвета е включена и дискусия по климатичните промени, в която ще участва и комисарят по климат и енергетика Мигел Канете.

Станете почитател на Класа