Любен Дилов брани Бинев: Скачат му, защото е диалогичен

Слави Бинев ми е много добър приятел и аз няма да коментирам това. Но има нещо доста лицемерно. Няма смущение от факта, че човек с повече от едно дело по СРС-та, е зам.-председател на Комисията за контрол на СРС. И тук „няма конфликт на интереси", нали така? Това заяви по телефона пред Нова телевизия Любен Дилов, коментирайки казуса за назначаването на Слави Бинев за шеф на Комисията по култура.„Освен това постът на Слави Бинев е свързан с чисто административна работа. Председателят на една комисия просто организира нейната работа. Ще припомня, че когато медиите изживяваха едни от най-странните си периоди, той беше единственият човек, който вееше някакъв байрак и задаваше въпроса „Кой?". Той организираше срещи в Европарламента по темата, водеше комисарката по медии. Не знам кой го нарича „мутробарок", но той в никакъв случай не е човек без позиции", заяви Дилов.

Според него Слави Бинев е удобен за нападение. „Можем да му скачаме, колкото си искаме, защото е диалогичен. Не съм сигурен, че гилдията разбира функциите на администраторите в културата. Не съм сигурен, че Ламбо, при цялото ми уважение, разбираше нещо от предишния си пост. За това трябва човек с организаторски качества", коментира писателят-политик.

„За съжаление проблемът на Слави Бинев вече не е личен отдавна. Той е проблем на отношенията между Патриотичен фронт и ГЕРБ. Н опак ще кажа – лицемерието е тотално в тоя случай", заяви Любен Дилов.

Станете почитател на Класа