Ген. Атанасов: Кунева не може да спечели срещу Кънев

Не бяхме разбрани правилно. Никога не сме искали механично сливане на партиите в Реформаторския блок. Ние, които създадохме ДСБ, ни е мило за партията. Това заяви депутатът от тъмносинята партия ген. Атанас Атанасов. Според него от формацията са искали единен лидер и единно ръководство на дясното обединение, тъй като иначе решенията се взимат прекалено трудно.

На въпрос дали се страхува, че Меглена Кунева може да се спечели срещу Радан Кънев, през смях Атанасов отговори, че това не може да се случи. Най-малкото защото старите лица вдясно трябва да се съобразят с реалностите.

По повод изказването на лидера на ДСБ Радан Кънев от събота, депутатът от тъмносинята партията в ефира на БНТ обясни, че Реформаторския блок е успешен проект. Това е така, тъй като на вота през 2013 г. формациите в него са били извън борда и впоследствие са минали през два вота.

Фразата на Костов не е преувеличена. Трябва да се замислим, може и да сме пропуснали нещо. Така генерал Атанасов коментира изказването на бившия премиер и лидер на ДСБ, че е опряла до границата на самоунищожението си. Според депутата обаче в конкретната ситуация е по-важна държавата, а не толкова съответната партия.

На въпрос има ли назначения, с които дясното обединение няма да се съгласи, народният представител отговори, че всичко е въпрос на търпимост. Кат пример все пак беше дадено назначаването на Слави Бинев за председател на комисията по медии в НС.

"ДПС не е излязло от властта, и то ще излезе болезнено, като ще се бори за всяко едно свое място в силовите структури", каза допълни Атанасов. Освен КТБ и акцията в Пазарджик, той ще иска проверка и на скандалната спецакция в Ляскове, при която загина спецполицай, както и на всички, които имат достъп до класифицирана информация.

"Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отдавна трябваше да подаде оставка, защото не е компетентен", допълни още ген. Атанасов.

Според него държавата се отнася неадектватно към проблема с бежанците. Акцията на ДАНС от миналата седмица в Пазарджик беше определена като "ПР акция", която има за цел да отклони вниманието от изчезналото тефтерче на Филип Златанов.

Станете почитател на Класа