Първанов: Решението на ДКЕВР за повишаване цената на тока дни преди изборите е неморално

"В следващото Народно събрание ПП АБВ ще поиска анкетна комисия, която да разследва кой какви поражения е нанесъл в българската енергетика." Това заяви на среща с жителите на Белене Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/ и лидер на АБВ.
С беленчани се срещнаха и водачът на листата на АБВ в Плевен Румен Петков, както и кандидатите за народни представители Цветан Антов, Венцислав Конов, Яница Людмилова.
„За разлика от ГЕРБ, БСП и ДПС, които спряха реализацията на АЕЦ „Белене", АБВ твърдо и последователно отстоява необходимостта от ускореното строителство. Ще го направим, защото това означава милиарди свежи пари в нашия бюджет, защото означава 10 хиляди работни места, защото означава сигурност и нормални цени на тока. АЕЦ „Белене" ще бъде локомотив за българската икономика. От доста време насам виждам как злорадстват - големия шлем на Първанов рухна. Големият енергиен шлем не е на Първанов и Путин, това е проект, от който е заинтересована Европа. Белене е проект, нужен на Европа", каза Георги Първанов.
Той определи като неморално решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за ръст на цената на тока, дни преди изборите.
Той добави, че АБВ ще внесе в НС предложение да се направи анкетна комисия - кой какви поразии е нанесъл на българската енергетика.
Един от първите ангажименти на АБВ пред българските граждани е в самото начало на работата на новото Народно събрание да внесе предложение за отмяна на мораториума и за рестартиране на проекта АЕЦ „Белене".

Станете почитател на Класа