Близнашки:Увеличените секции в Турция са по-малко, в сравнение с Европа

В момента се създават 428 секции в целия свят. 136 са в Турция, но покачването на секциите в Турция е по-ниско в относително изменение в сравнение с множеството нови секции в Западна Европа. Това каза пред журналисти служебният министър-председателят проф. Георги Близнашки. „В Лондон има 15 нови секции Дотук поне има пълен консенсус, че актуализацията на бюджета е неизбежна. Това каза. „Ще предложим нашия вариант и сме длъжни да го направим, защото няма кой друг да го свърши, а това е доста обемиста работа. Мнозинството в следващото Народно събрание ще трябва да си поеме отговорността", посочи Близнашки.
„Ще подготвим предварително всичко онова, което ще създаде нормални условия за следващото правителство. Затова готвим няколко законопроекта – и за пряката демокрация, за промени в Изборния кодекс. Ще направим всичко възможно следващото Народно събрание да влезе в нормален ритъм на работа", подчерта премиерът.
В коментар на появили се критики, че служебният кабинет не е успял да спести нищо, а приходите са под въпрос, проф. Георги Близнашки коментира, че тези доводи са неубедителни. „Ние получихме множество необезпечени ангажименти. Какво да направим с „Напоителни системи" примерно? Хората идват и поднасят сметки за 20 милиона. Това, което можахме да направим, е да отделим 4,5 милиона, за да решим една кризисна ситуация", добави проф. Близнашки.
„Това, което правим, е буквално да гасим пожари. Няма разход, който да е излишен, да е разход в повече, разход поради някакви хрумвания или опити да се печели обществена подкрепа. Точно обратното – всичките разходи, които правим, са неизбежни и крайно необходими – като се започне с преодоляването на последиците от пороите, дъждовете, наводненията и се стигне до опита да се стабилизират отношенията с ЕК. Там ангажирахме 750 милиона, за да възстановим плащанията, за да разчитаме, че на свой ред срещу всеки наш разход ще дойде в обратна посока 3 или 4 пъти повече. От тази гледна точка ние правим всичко, което е по силите ни, за да отпушим нещата и да възстановим доверието между София и Брюксел. Това е от огромно значение и това не са свръхразходи", обясни служебният премиер.
Той посочи, че правителството се опитва да запази дефицита в рамките на 3 %. „Ако отидем малко нагоре, това ще бъде все с оглед на тази крайна необходимост, пред която е изправена страната – държавата да продължи да изпълнява жизненоважните си функции", каза Близнашки.– имаше 2, сега са 15. От тази гледна точка ние полагаме огромни усилия да обезпечим тези секции с присъствие на компетентни кадри от нашата администрация в страната. Колкото и да ни струва, ние изпращаме хора от България, за да сме спокойни, за да няма твърдения впоследствие, че изборите са фалшифицирани, за да бъдат спокойни всички български граждани, че този вот е легитимен. Това е нашата цел", подчерта служебният премиер.
Той поясни, че що се отнася до секциите зад граница законът предвижда възможност, когато самите граждани се самоорганизират и изявят желание за създаване на една секция, това да се прави автоматично.

Станете почитател на Класа