Кандидати за власт кръстосаха шпаги за енергетиката

Кандидати за депутати от различни политически бои кръстосаха шпаги и взаимно се обвиниха за проблемите в енергетиката в разговор по bTV. Повод за дискусията даде вчерашното обстрелване с яйца на членовете на ДКЕВР. В студиото се отзоваха Корнелия Нинова от БСП, Ивайло Московски от ГЕРБ, Димитър Делчев от Реформаторския блок, Росица Янакиева от АБВ и Велизар Енчев от Патриотичния фронт.
Водещият обяви, че представителите на ДПС Емил Иванов и д-р Ковачка, сестра на Христо Ковачки от ББЦ, не са уважили поканата.

Преди политическия дебат в интервю за телевизията атакуващият с яйца Дончо Дудев изригна срещу политиците, които неизменно извличали лични ползи от властта на гърба на хората. Повече това няма да го търпя и яйцата са най-малкото, което може да се направи, посочи Дудев и обвини всички правителства в престъпно отношение към избирателите. Нищо не искам да питам политиците св студиото, отсече той.

Изцяло съм солидарен с действията на Дончо Дудев срещу ДКЕВР, защото е налице престъпление срещу българския народ. Олигарси се облагодетелстваха от договорите с ЕРП-тата, които Бойко Борисов подписа в края на мандата си. БСП също чрез договора с "Уестингхаус", което показа, че тази партия не може да изневери на своето лицемерие. Все пак те правиха и референдум за "Белене". Българските граждани трябва да подкрепят протестите в следващите дни по бул. "Дондуков", посочи Велизар Енчев.

Нямам конфликт на интереси, в който и да е сектор от икономиката, посочи Ивайло Московски от ГЕРБ. Партията ни не може да бъде обвинена в каквото и да е, бе категоричен Московски, на което получи отново въпрос от Велизар Енчев защо продадоха държавните дялове от ЕРП-тата в последните дни на управлението си.

Договор с "Уестингхаус" няма сключен, опонира на Енчев и Корнелия Нинова.

Димитър Делчев от РБ посочи, че проблемите в НЕК и с ВЕИ-тата не са от вчера. Проблемът е какво правим оттук-нататък и дали ние ще продължим да не си спазваме законодателството и да поддържаме хаос в системата. Делчев призова главния прокурор да протестира срещу спирането на проекта "Южен поток".

Тук отсъства г-н Емил Иванов, представител на ДПС. И ще ви кажа защо отсъства - заради отговорността на ДПС за Цанков камък. Д-р Ковачка също отсъства, тя е сестра на Христо Ковачки, който също е отговорен, посочи Велизар Енчев за отсъстващите от ДПС и ББЦ.

Ето как отговориха кандидат-депутатите на въпрос за бъдещето на КТБ и кой ще понесе отговорността:

Ивайло Московски, ГЕРБ: Не съм видял черно на бяло документ, който да показва крайна фаза на оценка на КТБ. Докато такива документи не съществуват, всичко е в сферата на фантазиите. Политиците могат да се намесят само за законодателни промени

Корнелия Нинова, БСП: Нека излезе одитният доклад, да се даде оценката на БНБ, да се видят активите и пасивите. Отговорността трябва да понесе този, който е нарушавал закона. БНБ очевидно не са си вършили работата през годините, сега да си я свършат.

Димитър Делчев, РБ: Нека си дадем сметка, че има закон, който гарантира влоговете до 100 000 евро, а ние не сме направили това. Изплащането трябва да се случи веднага.

Росица Янакиева, АБВ: Докладът ще излезе, но трябва да попитаме защо това се случи, а то се случи заради срастването на политиката с бизнеса, което си има свое име

Велизар Енчев, ПФ: Незабавно трябва да се изплатят всички влогове до 200 хиляди лева. Не бива да се забравя и наливането на парите на държавата там по времето на Бойко Борисов. За фалита на тази банка особена отговорност носи главният прокурор Сотир Цацаров

Станете почитател на Класа