Тежка катастрофа на Хаинбоаз

Една жена загина, а петима бяха ранени при тежък пътен инцидент, станал рано тази сутрин в един от най-опасните участъци в Прохода на Републиката (Хаинбоаз), предаде  БГНЕС.

Произшествието е станало около 04.30 часа тази сутрин, на около километър от върха в посока Велико Търново. На пътното платно в прохода се преобърна румънски автобус „Мерцедес“, управляван от 44-годишен румънски гражданин, движещ се в посока от Стара Загора към Велико Търново.

На място загина 27-годишна румънска гражданка, а други петима пътници пострадаха. Всички бяха откарани във великотърновската болница. По-тежко са пострадали две жени от автобуса. Очаква се те да бъдат взети с румънски хеликоптер от летището в Горна Оряховица, за да бъдат лекувани в родината си. Останалите пътници от автобуса, които не са в болница, са временно настанени във великотърновския военен университет.

Автобусът с 50 души, изпълнявал курс от Турция до Румъния. Водачът е изпробван с дрегер за употреба на алкохол, която е отрицателна. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

От полицията съобщиха, че причините за тежкия пътен инцидент са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

До 10.00 часа Проходът на Републиката беше затворен, а автомобилите се пренасочваха през прохода Шипка. След като кран пристигна, за да премести автобуса, вече е възстановено движението.

БГНЕС

Станете почитател на Класа