Борисов харесва Светослав Гаврийски за шеф на БНБ

Бойко Борисов обяви, че харесва Светослав Гаврийски за шеф на БНБ и че е склонен да направи жест на реформаторите след изборите. Ще трябва да се положат огромни усилия за възстановяването на доверието в банковите институции в страната, заяви в Нова Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде агенция „Фокус“.

Аз съм убеден, че едно стабилно правителство и банките, които заявиха готовност да се включат в гаранционния си фонд, ще успеем да възстановим доверието в банковата система, а това минава първо през смяна на управителя на БНБ, заяви Борисов. Според него трябва да се намери консенсусна личност, човек с опит.

„Ето тук правя и жест към реформаторите. Гаврийски (Светослав Гаврийски – бел. ред.) може да се справи прекрасно, нищо, че ми беше конкурент за София и съм го побеждавал на изборите. Той може да се справи, ако има подкрепата на парламента. Подобен човек с репутация ни трябва“, каза още Борисов.

Сигурно има и други поне трима човека, които могат да се справят с тази работа, но той е един от хората, коментира лидерът на ГЕРБ. И добави, че като противник на изборите винаги е ценял Гаврийски като личност заради знанията, уменията и качествата, които притежава. Аз съм диалогичен човек, но не обичам някой да ми извива ръцете и да ми поставят условия предварително, това не е честно и никога не съм се огъвал, заяви още Борисов.

Станете почитател на Класа