Бареков: Политиците превърнаха България в турска провинция, а народа - в просяк

Няма да допуснем България пак да се управлява от неподходящите хора.  Това каза в Девня кандидатът за министър-председател и лидер на „България без цензура" Николай Бареков пред събралите се близо 500 души в центъра на града. Истинската власт се получава в парламента и сега е моментът - на 5-ти октомври трябва да променим собствената си съдба. „Пред вас са нови политици с нови лица. Те не са били във властта, не са грабили. Нямаме вина, че днес народът е безработен, че няма достъп до здравеопазване, но искаме да променим това, да въздействаме върху системата", отсече Бареков.  Пред хората от Девня той каза, че системата трябва да бъде променена и да заработи по нов начин:  „Ще искаме 1 млн. работни места през следващите 8 години, само така младите хора ще останат в България и ще върнем милионите българи, напуснали страната ни. Девня е пример за лошото управление на страната. Тук местните хора са най-ощетени - за тях няма работа в предприятията, но дишат мръсния въздух от заводите. Прекият виновник за това е ДПС. Тази партия е сложила ръка върху бизнеса и казва кой къде да работи. Затова е нашият план да се отстрани това движение. Няма да допуснем повече хора, които живеят извън страната да гласуват пак за ДПС. Но и ние трябва да гласуваме масово“, заяви Бареков.

Навремето демократите обвиняваха Тодор Живков, че е превърнал България в съветска провинция. Сега като станахме европейска провинция какво се случи? Политиците превърнаха страната от съветска в турска провинция. Превърнаха я в гето на Европа.

Това ли е българският народ, наследникът на Велика България – един просяк? Моля ви да си върнем достойнството“,

призова Бареков. Той каза, че приоритет за „България без цензура" са младите хора, майките, децата, възрастните и хората с увреждания. „Държавата нищо не направи за хората с увреждания. Повече от 20 години тя не адаптира средата в градовете и селата", отбеляза Бареков. Той обяви, че държавата е длъжник на тази група от хора, но освен за лесното придвижване, тя трябва да направи здравеопазването безплатно за тях.  В Девня той каза, че формацията залага на това у нас да има образовани хора. Заради това е и мярката най-големият размер на детските да се получават от майките с висше образование. По думите му

Станете почитател на Класа