Бареков: Ще пенсионирам 60-годишния Борисов със 130 лв. пенсия

България без цензура" ще изгони завинаги ДПС от властта и ще спре ГЕРБ. Това каза кандидатът за министър-председател Николай Бареков пред събралите се над 600 жителите на Ботевград в читалище "Христо Ботев" в града, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

"Ако Борисов беше тук сега, той щеше да ви каже как ще строи магистрали, как пенсионерите са изяли резерва, как младите трябва да стават овчари, а майките да връщат надбавките. Този човек ще го спра. Този човек ще гледа властта през крив макарон. Битката ни с тези хора е много емоционално, но когато виждам тяхната наглост, искам да им го кажа в очите", заяви Бареков.

"Ние имаме програма, а никой от останалите партии не си направи труда да представи такава. За 25 години тези хора управляваха, взимаха властта, коалираха се, правиха конфигурации, имаше златен пръст. Те са се оплели като свински черва. Единствената нова формация, която може да даде светъл лъч на промяната, е ББЦ. Фаталният номер 13 ще се окаже фатален за нашите противници от статуквото", смята Бареков.

Политиката на България се превърна в битпазар. Новият ви областен управител, назначен от служебното правителство, което е на ГЕРБ, е като старият – маша на ДПС, каза Бареков на жителите на Ботевград и бе категоричен, че с този цинизъм в политиката трябва да се спре. Всички помним Костинброд – каква измама с гласовете на българските избиратели беше спряна, припомни Бареков. БСП и ДПС се провалиха напълно в управленския си мандат, те не само не доведоха до нищо добро, но искат да ни върнат Бойко Борисов, предупреди лидерът на ББЦ.

"Крайно време е да има такива, които да обединяват, които да застанат в центъра. Ние не искаме да делим хората, защото проблемите ни са едни и същи. Политиците в България имат полза да разделят народа, за да се мразим, да сме глади и прости, за да ни манипулират и да управляват вечно. ББЦ иска обратното – иска образовани и грамотни хора", обясни Бареков.

Той припомни задачата, която си е поставила коалицията – да създаде 1 милион работни места в частния сектор и призна, че тя е амбициозна. "За да го постигнем, в политиката трябва да влязат хора, които да уважават бизнеса", обясни лидерът на ББЦ. "2,5 милиона българи бяха прокудени от БСП, ДПС и ГЕРБ, защото не им осигуриха работа. Това е елитът на нацията", допълни Бареков.

Втората важна задача на политиците, според него, е да се опитат да създадат такава среда, която да образова нацията. "Милион и половина от българските граждани са трайно отдалечени от обществения живот. Трето поколение необразовани, неграмотни роми расте. Затова искаме трудовата образователна повинност. Когато се образоват ромите, те ще си намерят работа. Когато кажем на майките: "Вие с висше образование ще взимате най-високи надбавки, вие – със средно – малко по-ниски, а вие – с основно – още по-ниски", те ще са мотивирани да учат. Необразованият човек няма бъдеще. Бъдещето принадлежи на образованите българи", заяви Бареков.

Станете почитател на Класа