Патриарх Неофит се помоли за загиналите

В столичната митрополитска катедрала „Света Неделя” Патриарх Неофит, архиереи и свещенството на Българската православна църква отправиха молитви към Бога за трагично загиналите наши сънародници при наводненията във Варна и епархията, предаде БНР.

На 22 юни, когато честваме паметта на всички български светии, родната ни църква традиционно отбеляза и паметта на Българския екзарх Йосиф Първи, чийто гроб се намира в катедралата „Света Неделя“. В този ден Патриарх Неофит и духовенството отправиха заупокойна молитва за трагично загиналите наши сънародници при наводненията във Варна и Епархията.

Когато ни е тежко се обръщаме към този, който може да ни помогне. Вярата ни укрепява и се надяваме да укрепи страдащите от това бедствие. Различни инициативи се провеждат във връзка със сполетялата ни беда. Имаме съболезнователен адрес до областния управител и до кмета на Варна. В тези моменти не трябва да извличаме политически дивиденти. И аз не бих могъл в този момент да говоря за политическа окраска на тази беда. Нека да оставим близките да преживеят този тежък момент и ние с каквото можем да помогнем.

След края на литургията всички присъстващи, многобройните миряни излязоха при гроба на екзарха, за да се помолят за упокоение на душата му и за душите на загиналите българи при бедствието в Североизточна България.

Станете почитател на Класа