Премянов: Смяната на Станишев ще реши частично проблема в БСП

Левиците не са партии от лидерски тип, те са масови партии. Това заяви в неделя по Нова ТВ Красимир Премянов, председател на съюза на тракийските дружества, по повод актуалната ситуация в столетницата.

Смяната на лидера на БСП, по думите му, ще реши един частичен проблем. На последните евроизбори, според Премянов, е станало ясно, че 70% от избирателите не вярват на партиите. Задълбочава се недоверието към политиците, смята той.

Отцепването на знакови лица като Георги Първанов, според него, не е добър знак за столетницата. Разделянето на партии, по думите на Премянов, не е в полза на никого. Той даде висока оценка на Сергей Станишев като лидер на БСП и на ПЕС. БСП няма да потъне и ще съживи рефлекса си за самосъхранение, смята и бившият здравен министър Мими Виткова.

Партията, по думите й, е преживяла редица лидерски битки като битката Лилов-Луканов, атаките към Жан Виденов, сега и атаките към Сергей Станишев. Аз не съм фен на Станишев, призна тя и подчерта, че той има своите отговорности за съдбата на БСП.

По думите на Мими Виткова въпросът е дали само оставката на лидера на столетницата ще реши проблемите. Големият проблем, според нея, е че хората не вярват на политиците ни и това е проблем не само на червената партия, а на всички формации в страната.

Страната не бива да зависи от съдбата на една партия, убедена е Виткова. Задкулисието е писнало на всички, изтъкна тя. Виткова е привърженик на задължителния вот, но не и така предложен и в този момент, в който лидерът на БСП го лансира. Така поставен, въпросът излиза като паническо действие, убедена е тя.

Станете почитател на Класа