Борисов изпрати отворено писмо до Станишев, че ГЕРБ не цепи БСП

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати отворено писмо до лидера на БСП Сергей Станишев, по повод спекулациите, че съществуват договорки и сценарии за разцепление в БСП, които замесват и неговото име. "Всички подобни твърдения са умишлени и безпочвени опити за манипулация", пише в писмото.
Изпълнителната комисия на ГЕРБ прие решение, че партията категорично няма да влиза под каквато и да е форма в коалиции с каквито и да е формации от център-левия политически спектър. В това число попадат всички партии и движения от Коалиция за България, включително БСП, АБВ. Като председател на ГЕРБ, ще бъда гарант за спазването на решението на Изпълнителната комисия, пише Борисов. ГЕРБ категорично се разграничава от всякакви опити за пришиване на името ни към хипотетични бъдещи коалиции с леви партии и движения, заявява Борисов.
Борисов призовава за прозрачен и националноотговорен дебат по време на предизборната кампания за европейските избори, пише Борисов.
"В предстоящата предизборна кампания няма място за дребнотемие, политически интриги, компромати и манипулации", пише Борисов.

Станете почитател на Класа