Борисов очаква записите с него да бъдат оповестени още днес

Още в понеделник ще бъдат изнесени публично записи с участието на Бойко Борисов. Това прогнозира самият той в предаването "Всяка Неделя" на Нова ТВ.  По думите на Борисов става въпрос за незаконни записи, които впоследствие са монтирани.

Подадох сигнал до прокуратурата с шантажа към мен. Информирал съм ясно и точно в кои предавания какво са казал. И това, че в моя дом съм се срещал с Първанов и Петков, заяви Борисов.

Той добави, че е възмутен как по-рано "Лютви Местан обявяваше, че ще излязат нови данни срещу мен. Йордан Цонев също ми отправяше предупреждения, че ще излязат подслушвания. Откъде те имат такава информация", каза Борисов. Според него историята с подслушването му щяла да излезе през април.

Но понеже никой не очакваше този ход на Първанов с АБВ, сега вадят записите, обясни тезата си Борисов .

Неговото възмущение идва от това, че "държавата се подслушвала, а от моя дом излизат записи. Защо не излезе от всеки дом по един".

"Защо не питате Пламен Орешарски дали е ходил при Цветан Василев", подхвърли той и препоръча на водещия да събира информацията си от Фейсбук.

Защо мен ще ме контролират и цяла седмица ще ме питат дали съм се срещал с Първанов. Какво ме касае АБВ мен. Аз не искам партия, аз си имам партия, продължи Борисов.

"Обръщам се още веднъж към МВР и Йовчев. Дали частни компании подслушват, ти трябва да ги намериш, Йовчев. Ние лидерите на опозицията сме за това да искаме да свалим правителството. Какви са ни тактиките, не е ваша работа. Като са частни компании тези които подслушват, арестувайте ги", призова Борисов. Според него МВР има огромен ресурс. "А и на този пазар могат да работят хора, които могат да избират в МВР или ДАНС".

За това, че утре се очакват записи и те се монтират в провинцията, което по-рано днес обяви и Румен Петков, Борисов отново се позова на Фейсбук, която е "единствената правдива медия".

Такъв разговор Борисов – Първанов – Петков няма, каза експремиерът. "ГЕРБ спря проекта "Беляне", сложи мораториум на проекта "Беляне". Ние сме казали той е скъп, държавата няма пари, не можем да го продължаваме. Идват американци, които предлагат да дадат пари и единственият въпрос към мен е можем ли да свалим мораториума. Това е всичко", коментира Борисов по повод разговора му с Румен Петков.

"За твърденията, че Борисов едва ли не финансира АБВ, ще кажа, че оня ден прочетох в един вестник на една бензиностанция, че Първанов има 300 милиона. Е защо да се финансира от мен. Или от Гигов? По-стиснат човек от Гигов няма, аз 5 години го преследвам да ми върне 200 лева, спечелени на тенис, той не ми ги връща". Така Борисов обясни невъзможността проектът АБВ да се финансира от Николай Гигов.

 

Станете почитател на Класа