БСП отправи последно предупреждение към АБВ на Първанов

Последно предупреждение към лагера на АБВ и Георги Първанов отправи ръководството на БСП. Социалистите се събраха на изнесено заседание в Пловдив заедно с министри, шефове на парламентарни комисии и лидери на местни партийни организации.
Лидерите на БСП по места се обявиха категорично срещу проекта АБВ. Това каза председателят на партията пред журналисти.
Никой не разбира такова поведение и на това съвещание бе важно да чуем мнението на местните партийни лидери и то е много еднозначно, добави Станишев. По думите му те са били в различна степен на градация на емоционалност и в спектъра - "да има категорични действия и мерки срещу такива членове - до призива да им се даде шанс да спрат това, което са започнали и ако не го направят, да си носят последиците".
Новата листа работи против БСП, обслужва най-вече основния опонент на левицата - ГЕРБ, и подкопава основите на правителството, сигурен е Станишев. Според него няма как да се обясни на който и да е член на партията как така нейни членове и хора от Националния съвет обявяват, че са от АБВ, ще имат друга листа, ще я подкрепят, но няма да излизат от БСП.
Станишев подчерта, че в случая не е важна толкова уставната част, а политическата и морална оценка, която се изразява от лидерите по места. Всички тези хора са работели, работят и ще работят за каузата на БСП и когато в момент на много важен сблъсък някой от отбора ти каже, че ще играе за друг - няма как да получи одобрение и подкрепа, каза Станишев. 

Станете почитател на Класа