Кадиев: Не вярвам Първанов да се е договарял с Борисов

Депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев отрече да знае нещо относно твърденията, че лидерът на БСП Сергей Станишев се готви за висок пост в Европейската комисия. „Аз не съм чувал клюки. Ако сте чули нещо, кажете“, заяви той в предаването „На светло“ по Нова телевизия. „Запушвате си ушите или какво“, контрира го водещата Люба Кулезич. Според Кадиев, твърденията за Станишев се правят на база догадки, а не на факти, и това не е редно. Освен това никой не знае какво ще се случи на изборите за евродепутати, нито кой ще бъде „новият Барозу“.

Кадиев коментира нашироко темата за формацията АБВ на президента Георги Първанов и процесите в БСП. „Не знам какво се случва в главата на Първанов, нито защо сега реши да го направи. Според мен, просто нервите му са стигнали до краен предел, преценил е, че не можа да направи нещо повече в БСП“, каза той.

Според него, за БСП „опасността е да се разцепи на доволни и недоволни и недоволните да си тръгнат. И да останат само доволните. Ето това е страшно“. „Точно в този момент има нужда от недоволните повече“, смята той.

„Голяма грешка, ако ние се обърнем да се бием с АБВ. Защото това означава да подарим победата на някой друг“, каза Кадиев. „Да речем, че бягаме в два успоредни коридора. Но успоредни, да не се пресичат“, уточни той относно отношенията между АБВ и БСП.

Кадиев се обърна и към редовите членовете на партията: „Моят призив към всички недоволни – останете вътре“. „Моят призив не е към Първанов. Първанов е направил своя избор“, допълни той.

„Ще има промяна в БСП. БСП ще бъде различна партия“, обеща той. И очерта алтернативата: „Накрая ще станем като Иван Костов и ДСБ. Това ли искаме да се случи – 50 човека, влюбени безумно в лидера си, и ги няма никъде на картата?“.

Депутатът, обаче, не вярва, че има договорка между Георги Първанов и Бойко Борисов. „В никакъв случай не мисля, че той (Първанов) е тръгнал да се договаря с Бойко Борисов“, заяви той. Според него по-скоро АБВ си играят „тяхната игра“.

Колкото до твърдението, че Богомил Манчев стои зад АБВ, за да рестартира „Белене“, Кадиев няма конкретна информация. Той, обаче, е на едно мнение с Румен Петков от АБВ, че АЕЦ „Белене“ трябва да има. Освен това темата може да бъде „един от пилоните“ в програмата на АБВ, независимо че изборите ще са за европейски депутати.

„Време е за ново ръководство“, заяви Кадиев. Той смята, че трябва да има нов лидер, без значение от резултата от избора. 

Станете почитател на Класа