Калфин обяви, че положението в БСП е нетърпимо

Евродепутатът Ивайло Калфин още веднъж – този път пред bTV - обясни причините да се разграничи от БСП и да се обвърже с движението „АБВ”. Калфин изтъкна като основна причина „нетърпимото вече поведение на БСП, продиктувано от „отказ от прозрачността”.

Евродепутатът разкритикува и формулата „експертно правителство”, както и липсата на коалиционно споразумение.

„Другаде в Европа никъде няма експертно правителство. Какво значи един такъв кабинет – че никой не носи отговорност. Няма такова нещо – партиите носят отговорност, те сключват споразумение в Народното събрание. Многократно повдигах тази тема, докато накрая от ДПС ми отговориха, че понеже няма коалиция, няма как да има коалиционно споразумение. Е, кой управлява тогава”, коментира Калфин. Той смята, че БСП сама си търси врагове и в момента ги намира в лицето на „АБВ”. Както и че използва „АБВ”, за да се консолидира, лансирайки три заблуждаващи послания към членовете и симпатизантите си.

„Първото – „тези цепят БСП”, е насочено към членовете на партията с цел те да се консолидират, да няма разцепление”, каза Калфин. По думите му, няма такова нещо, ние не цепим БСП, ние даваме още една възможност на избирателите, които не са ничия феодална собственост.

Второто послание – „тези нещо играят с ГЕРБ”, отново е насочено към вътрешните хора. Има и трето – че Станишев и Първанов нещо не могат да се разберат – това вече е за външната публика, за да си кажат хората „какво да се занимаваме с тези двамата”, обясни Калфин. Той подчерта, че не се притеснява от „другарски съд”, както и че Станишев е добър ръководител, но не е успял да направи добрия отбор,в който всички да играят заедно.

Калфин коментира накратко, че не е запознат да е имало среща между Борисов и Първанов, на която да е обсъждан проектът „АБВ”.
 

Станете почитател на Класа