Цветанов: Личният ми телефон е подслушван, за да ме контролират

„Държавният инструмент за специалните разузнавателни средства се използва, за да се подслушват политически опоненти и мога да дам пример със себе си. В момента моят телефон е подслушван и в това съм сигурен и това не е заради делата, които вече са в прокуратурата, а е свързано само с едно - да се контролира. Да се разбере с кого се разговоря, за какво се договоря, какви мерки се обсъждат и т.н", заяви в предаването „Денят започва" на БНТ Цветан Цветанов.

„Аз нямам никакво притеснение, че някакви записи ще излязат наяве, тъй като такива разговори не е имало", коментира той излезлите разкрития във в.Галерия. 

На въпрос кой го подслушва Цветанов заяви, че това са днешните управляващи, тъй като те искат да запазят властта на всяка цена. „Ако имахме обективна журналистика щяхме да си зададем въпроса: Защо на 21-ви май, когато Сидеров се спречка с български полицай, прокуратурата не реагира? Отговорът е, че на 29-ти май предстоеше важно събитие - златният пръст на Сидеров щеше да даде своя глас в подкрепа на правителството", заяви Цветанов.

Относно случая „Сидеров" той каза, че делото срещу него ще се разтегне много във времето, така че лидерът на „Атака" да продължи да подкрепя правителството.

„Нека да си припомним, че Петното бе на среща с Орешарски, а след това и на повторна среща отново с него, но и с министри. Той беше удобен. Той сам го каза - „Управляващите трябва да ми бъдат благодарни, тъй като аз свалих Борисов от власт". В момента, когато имаме тема свързана с Христо Бисеров никой не говори за него, тъй като той е в подкрепя на правителството", коментира още бившият вътрешен министър.

Цветанов категорично отхвърли възможността за партньорство с АБВ, тъй като по негови думи Първанов и БСП са основните политически опоненти на ГЕРБ. Той добави и, че нито той, нито Борисов ще участват в евролистата на партията.

„Това са пълни спекулации. Категорично не сме подслушвали никого. Всичко това е, за да се отклони вниманието от актуалните и важни теми в България", коментира той появилия се в медиите списък с подслушвани политици и журналисти по време на правителството на Борисов.

 


 

Станете почитател на Класа