Парламентът гласува доклада за тефтерчето на Филип Златанов

Парламентът ще гласува доклада на временната комисия, която чете скандалните записки в тефтерчето на уволнения шеф на комисията за конфликт на интереси - Филип Златанов. Според един от изводите на анкетната комисия, сформирана по идея на БСП, има сериозно препокриване между записките на Златнов с работата на органа, който е оглавявал.

Тефтерчето на Златанов беше показано на мултимедийна пресконференция на прокуратурата, където, след предварителен подбор, бяха прожектирани на медиите страници със записани инициали Б.Б, Ц.Ц, И.Ф. Сред бележките беше изписано и името на президента Росен Плевнелиев. Нито един от политиците не се разпозна, но малко след скандала бившата депутатка на ГЕРБ - Искра Фидосова, напусна всички постове в партията.

Парламентарната анкетна комисия предлага да има публични процедури за избор на шеф на комисията за конфликт на интереси, защото действащият закон дава твърде много правомощия на председателя й. Ако парламентът гласува доклада, документът ще бъде изпратен и на прокуратурата.

Станете почитател на Класа