13 министри ще отговарят на депутатски въпроси

13 министри ще отговарят на депутатски въпроси на редовния петъчен парламентарен контрол. Пръв на въпросите на депутати ще отговаря министър-председателят Пламен Орешарски, който ще разясни какви ще са приоритетите, които правителството ще следва в следващия програмен период по регионално развитие и трансгранично сътрудничество.

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова ще отговоря на въпроси, свързани с разпределението на средства от програмния период 2014-2020 г. по оперативни програми.

Въпросите, отправени към вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев, са свързани с връщане на суми, изплатени на гранични полицаи, командировани в Елхово, както и със зачестил и нараснал ръст на противозаконно отнемане на автомобили. Здравният министър Таня Андреева ще отговаря на въпрос за финансовото състояние на УМБАЛСМ „Николай Иванович Пирогов".

В парламентарния контрол ще участват още министрите Хасан Адемов, Драгомир Стойнев, Иван Данов, Данаил Папазов, Искра Михайлова, Анелия Клисарова, Ангел Найденов, Десислава Терзиева, Петър Чобанов.

Станете почитател на Класа