"Атака" е сезирала прокуратурата за изтекли свидетелски показания

От партия "Атака" съобщиха, че са сезирали прокуратурата за изтекъл в медиите доклад с показания на свидетели на скандала на летище "Варна", съобщи Нова ТВ, която също разполага с доклада.

Според показанията конфликтът е възникнал от един поглед в автобуса на летището, а личните карти на Димитър Бахнев и баща му са били изтръгнати насилствено и заснети с мобилния телефон на депутата Десислав Чуколов.

От разказите на свидетелите става ясно, че до словесните и физически саморазправи се е стигнало след като погледите на Волен Сидеров и Димитър Бахнев се пресекли в автобуса. Бахнев бил възмутен от поведението на Сидеров в самолета, където той разговарял на висок тон с жена, която, както се оказа впоследствие, е културното аташе на Франция, Стефани Дюмортие.

Пред разследващите Бахнев разказва, че забелязал как Сидеров се взира в него, а когато и той го погледнал, Сидеров извикал: "Какво искаш, бе?" и посегнал към него с юмруци. Посегнал втори път, а Бахнев му казал, че се държи просташки. Тогава някой хванал ръцете му и той получил юмрук в окото.

Показанията на други свидетели, сред които полицаи и служители на летището, потвърждават, че окото на Бахнев е било зачервено и подуто. За удара на полицая обаче има повече свидетели. Разказът на Костадин Колев е, че Сидеров го блъснал в гърдите, след което получил няколко удара в лицето и ръцете.

Когато попитал защо го удря, лидерът на "Атака" отговорил, че е народен представител и полицаят е длъжен да му съдейства. За това свидетелстват поне още двама служители на реда. Толкова са и хората, които потвърждават думите на началника на Гранична полиция Снежа Господинова, която твърди, че Сидеров е отнел от ръцете ѝ личните карти на Димитър Бахнев и баща му, а друг от групата му, Десислав Чуколов, ги е заснел с мобилния си телефон.

Полицаи разказват, че също са били блъскани и удряни от Сидеров и депутатите в коремите и гърдите.

Сидеров отнел служебния пропуск на един от служителите в отдел "Сигурност" на летището, а на негов колега взел мобилния телефон и го стъпкал.

От показанията на свидетелите стават ясни и някои от обидите, които Сидеров и група са крещели срещу тях и Димитър Бахнев. Според Бахнев, Сидеров го е наричал нещастник, а полицаят свидетелства, че Сидеров е крещял срещу всички "мафия, ТИМ-аджии, циркаджии, корумпирани ченгета".

Няколко от свидетелите твърдят, че председателят на "Атака" е "лъхал на алкохол".

В отговор на тези показания Сидеров твърди в жалбата си, че всъщност полицай Костадин Колев е нападнал него и го е ударил в диафрагмата. Другият мъж, Димитър Бахнев, пък го бил нападнал с обиди без причина и без да бъде предизвикан. Според Волен Сидеров, служителите на реда се опитвали да прикрият Бахнев, който бил истинския нарушител.

 

Станете почитател на Класа