ГЕРБ ще предложат конкретни законодателни промени в три сектора

Труден е пътят напред, когато е ясно, че тези, които са ни избрали, не желаят да продължаваме по този начин. Така не може и не трябва да се управлява. Това заяви от парламентарната трибуна Цецка Цачева от името на ПГ на ГЕРБ, цитирана от БГНЕС.

Като приоритети за ГЕРБ Цачева очерта три: работата по заетостта и трудовия пазар, здравеопазване и образование. По тези три приоритета ГЕРБ ще предложат конкретни промени в законодателството, както и нови законови решения.

За кого не е ясно, че страната има нужда от силно правителство. Ние имаме правителство, което ежедневно ни провокира да си задаваме въпроси - Кой управлява държавата. Как и за какво са се договорили БСП и ДПС и какви са условията да ги подкрепя Атака. Не знаем и каква е цената за това, въпреки, че всички ще го плащаме. И днес не е ясно кой прави кадровите назначения. Затова и не знаем кой ще е следващият, който ще стане клиент на прокуратурата. Хората не искат да се управлява с лъжи и химери, заяви Цачева.

В декларацията на ГЕРБ се заявява, че икономиката ни замира, инвестициите критично намаляват, безработицата се увеличава, дълговете, които трупат от БСП ще ги плащат децата ни. Най-важната ни задача като опозиция е да не допуснем финансова дестабилизация на страната. Разширяването на демократизацията също е важна цел за нас. Необходими са промени, които да гарантират честни избори. Особено важно е и обсъждането за НК. Предстоят ни трудни дискусии. Призоваваме да се проведе широк дебат, призова Цачева.

ГЕРБ ще работи на първо място за приемането на законодателство, което да развива трудовия пазар и да помага за намаляване на безработицата и повишаване шансовете на българите да намират работа

Ще настояваме за разглеждане промените в Закона за професионалното образование и обучение за въвеждането на дуалното образование, за да се осигури намаляване на младежката безработица, по-добра връзка между образованието и пазара на труда и квалифицирана работна ръка за бизнеса.

Ще изискваме разглеждане на внесените от нас промени в Кодекса на труда, за да се регламентират стажантските договори като специален вид трудови договори и за гарантиране на минимално им заплащане.

Ще работим и настояваме за приемането на: Закон за Доброволчеството, Изменения в Закона за насърчаване на заетостта, Закон за изменение и допълнение за интеграция и хората с увреждания, Промени в Закона за здравословни и безопасни условия на труд.

Друг наш важен приоритет остава образованието. За това още от началото на парламентарната сесия ще внесем предложенията за промени в образователните закони, които да гарантират по-добро качество на образованието, така както го започнахме през нашия мандат. Ще настояваме за приемането на Закона за предучилищното и училищното образование, който по предложение на ПГ на ГЕРБ е включен в седмичната ни програма. Определяме като наложителни за приемане и измененията в Закона за професионалното образование и обучение.

Трети наш приоритет ще е здравното законодателство. За това ще подкрепим реализация на реформи в сектора само след постигането на обществен и политически консенсус по тях.

В заключение от името на ПГ на ГЕРБ Цачева поиска оставка на правителството и предсрочни избори.

Станете почитател на Класа