Близнашки: Победител е олигархията

Конституционният съд обезмисли обсъждането на избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, каза пред БНР конституционалистът професор Георги Близнашки.

За незаконосъобразното решение на народните представители той коментира: "С второто си решение Конституционният съд на практика напълно обезмисли избора на Пеевски и полагането на клетва пред НС. Самият факт, че НС е постъпило незаконно като е отменило своето предходно решение, вече няма никакво значение. Нагазили са в блатото до шия, както се казва и каквото и да решат от там нататък няма особено значение."

Конституционният съд беше дискредитиран в това огромно желание да реши въпроса в полза на Делян Пеевски. Второто решение на КС отразява гледната точка не на кой да е, а на Васил Мръчков - последният главен прокурор на комунистическия режим. Абсурдни решения, едно след друго, смята още проф. Близнашки.

На въпрос: кой в крайна сметка ще излезе победител от този спор, професор Близнашки отговори: Обичайният победител е предварително известен. Това е олигархията. Тя налага волята си. Олигархията мачка нацията по един примитивен начин.


Станете почитател на Класа