Гуцанов предрича: Ивайло Калфин няма да стигне далеч

Ивайло Калфин няма да стигне далече, след като се отцепи от БСП. Това прогнозира депутатът от Коалиция за България Борислав Гуцанов в "Денят започва" по БНТ. "Евролевицата отдавна я няма на политическата сцена. БСП подготви Ивайло Калфин, не е почтено да отиде на друго място, това е предателство", заяви той."Калфин щеше да получи челно място в листата. След тези действия винаги е трудно за разговори. Аз съм готов за диалог", заяви Гуцанов. Според него няма да има други отцепници от БСП, които да се присъединят към АБВ, защо нямало досега случай, когато някой отделил се от партията майка да е успял. "Сигурен съм членовете на БСП не приемат това, което се случва. Това няма да разцепи вота, но и няма как гласове да не минат към Калфин. Това не е алтернативна листа, листата на БСП е една", каза Гуцанов.

Той обясни, че всяко изтичане на гласове е игра с Борисов и изрази съмнения за тайни разговори между него и Георги Първанов, защото вторият бил сериозен политик. "Съмнявам се в подобни разговори. Надявам се, че няма подобен сценарии. Не считам, че има алтернативен ляв отбор, той е един - на БСП", анализира Гуцанов.

Ако всичко е така както беше представено БСП ще вземе решение за Волен Сидеров ще вземем решение до сряда четвъртък, тогава ще има ясна позиция, смята Гуцанов.

Станете почитател на Класа