Дърева: Бойко иска всичко да се върти около малкото пръстче на краченцето му

Бойко Борисов е тежък интригант, той иска всичко да изглежда, че се върти около него. Ако може да се върти около малкото пръстче на лявото му краченце. Това коментира Велислава Дърева в "Тази сутрин" по повод евентуални договорки между него и Георги Първанов. Но всеки, който се договаря с Борисов, трябва да знае, че ще бъде предаден, предупреди лявата активистка. По думите й Борисов е всеяден, има договорки навсякъде, но като политик е безличен - в понеделник е ляв, във вторник е десен, в сряда - русофоб, в четвъртък - русофил. Част от българското общество го харесвало, защото и то било със същите виждания.

В момента сме в сезона на самодивите. Винаги преди избори и конгреси се появяват самодиви в бели премени и този път в тези одежди влезе стартираното или размразеното АБВ на Първанов, посочи Дърева.
Според Дърева размразяването на АБВ едва ли ще разцепи БСП. Преди 17 години, след 10 януари 1997 г., една голяма група, в която Елена Поптодорова, Филип Боков и Димитър Йончев, напусна БСП. Аз и още съпартийци стояхме във фоайето на "Позитано" 20 и току-що избрания лидер на БСП Георги Първанов ни попита: "И вие ли ще ме предадете". Ние отговорихме: "Не си познал", спомни си Дърева. И допълни: Сега това се повтаря. На оз на бих искала да видя един сериозен политик като Първанов в ролята на Сашо Томов.

Част от интелигенцията ще се дръпне от Първанов и той ще остане не като най-успешният президент, а като бившият лидер, който е искал да разцепи бСП, посочи политологът Мария Пиргова.  Според нея БСП няма да се разцепи, а и самият Първанов няма да напусне левицата, тъй като без нея бил никой. Политоложката коментира и кандидатурата на Калфин за паралелните евролисти. Той е много по-вдясно от БСП, към центъра, посочи Пиргова.

Червеният депутат Милко Багдасаров коментира пред bTV, че едва ли ще има разцепление в червените редици и че никой не бива да подценява имунитета на партията.

Днес левицата ще обсъжда на Изпълнително бюро появилите се в последно време проблеми в ляво и всичко, което се случва в навечерието на конгреса.

Станете почитател на Класа