Слабите политически партии са гостоприемни към „Атака"

„Волен Сидеров вижда, че управлението на една държава не става без него и агресията е част от поведението му, защото то се харесва на част от избирателите му", заяви по bTV психологът Михаил Михайлов.

„Партията използва изключително примитивна психологична манипулация. Колкото по-ниско образовани са хората, толкова по-лесно те могат да видят у Сидеров един лидер и водач", добави от своя страна Румен Бостанджиев, сексолог и психотерапевт.

Михайлов допълни, че скандалът е храната, с която партията и лидерът й се хранят всеки ден.

„Истинският въпрос е - защо ГЕРБ беше присламчила „Атака" до себе си, сега защо управляващата коалиция също се държи за Сидеров? Това е основният проблем у нас. Партията, която вземе властта на гледа какво ще прави в бъдеще и как ще изглежда то, а просто иска да запази властта. Слабите политически партии са гостоприемни към „Атака", захващат се за нея и пият кръв. Българската държава не може да функционира по този начин - да се награждават ксенофобски партии. Най-големият проблем е, че хората вече сякаш изгубиха рецептори спрямо Волен. Къде е Станишев сега? Къде е ДПС? Нали те управляват? Не може това да се случва в европейска държава!", коментира още др. Михайлов.

„Трябва да направим разлика между реалния Волен и неговия имидж, който цяла една индустрия създава. В публичното пространство има борба на визии и трябва да имаме усещане по отношение на невербалната комуникация и поведението на Сидеров, за да разберем кое е неговото истинско лице", заяви Бостанджиев.

 


 

Станете почитател на Класа