ПЕС: Изравнете минималните заплати във всички страни на ЕС

Изравняване на минималните заплати във всички страни - членки на ЕС. Това е един от акцентите в Манифеста на Партията на европейските социалисти (ПЕС), който лидерът на БСП Сергей Станишев ще подпише заедно с Мартин Шулц на 1 март в Рим.

Тогава сегашният председател на Европарламента ще влезе официално в ролята си на единен кандидат на ПЕС за президент на ЕК.

Едно от основните послания в манифеста е за "работещите бедни", чиито брой се увеличава заради кризата в целия ЕС. В ПЕС ще обмислят законови промени, чрез които да се гарантира европейски стандарт на минималната работна заплата.

"С Шулц планираме европейска обиколка в рамките на кампанията му на общ кандидат за шеф на ЕК", е съобщил пред "Стандарт" Сергей Станишев. Графикът на посещенията, в които влиза и България, ще обявим веднага след конгреса в Рим, допълнил той.

Соцлидерът подчерта отново, че след червения конгрес на 8 февруари ще стане ясно дали ще води листата за евровота.

Станишев е с най-много номинации за водач и държи първенство от близо 70% от всички структури в страната. Листата ще бъде гласувана от Националния съвет около 1 февруари.

Станете почитател на Класа