Бареков подкрепи протеста на тютюнопроизводителите

"Държавата трябва да реши на чия страна е – на страната на картела или на страната на производителите.
Иначе няма как да убедим хората, че живеят в европейска държава". Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред недоволните тютюнопроизводители. Протестиращите сами поканиха Николай Бареков и му дадоха думата. Пред тях лидерът на "България без цензура" каза, че до четвъртък хората трябва да получат решение на проблема си с изкупуването на продукцията си.

Пред Бареков хората споделиха, че вече нямат пари, с които да изпратят децата си на училище
защото нямат постъпления от тютюна, на който единствено разчитат.
Над 7 хиляди тютюнопроизводители от Гоцеделчевския регион блокираха пътя към гръцката граница - към ГКПП Илинден и Маказа.
Около два часа на обед хората излязоха на главния път при село Господинци и блокираха за два часа пътя за Драма.
Недоволните носеха плакати, с които изразиха несъгласието си с ниските изкупни цени на тютюна.
Сред тях бяха кметовете на Сатовча и Гърмен, както и областния управител на Благоевград. Хората донесоха нанизи с тютюн, който вече е мухлясал и плакат и с надписи "Къде са разследващите картели?", "Картел-силни фирми-немощна държава-беден народ". Пред Бареков земеделците обясниха, че

предложените промени от ДПС за връщане на стария режим на изкупуване отпреди 4 години няма да решат проблема.
"И преди четири години пак протестирахме", мотивираха се те. Трябва да се намерят по-трайни решения, които да се отразят и усетят от самите нас, коментираха производителите. Те приеха декларация, която ще бъде внесена в Министерския съвет. 

Станете почитател на Класа