Д-р Николай Михайлов: ГЕРБ се мъчи без власт

Реформаторите са без лидер, идеология и страст. ГЕРБ се мъчи без власт, в абстиненция е, заяви психиатърът доктор Николай Михайлов.

Протестът е партийно обвързан и реваншистки мотивиран. Предстои радикализация. Бойни групи от "красиви и интелигентни" ще обикалят ресторанти, барове и сауни за жертви от левия политически спектър. Идеята е да ги задавят или спипат неглиже като елемент от битката за повече морал, коментира пред "24 часа" доктор Михайлов какво ще се случи през 2014 г. в България.

Според него драмата е в това, че "българският либерален елит желае да управлява, но не може".

"Сините са във фалит. А перспективата на политически маргинали им е нетърпима. Преходът произведе капризна либерална номенклатура, някога славна, добре ситуирана и щедро спонсорирана, сега гаснеща пред очите ни, употребена и изоставена. Този елит е свикнал да мисли себе си като културен хегемон, гарант на българската модернизация, с разнообразни заслуги, включително и дисидентски", заяви доктор Михайлов и добави: "Общественият им статут днес не съответства на фантазирания, на този, който им принадлежи "по право". В това е болката "отдясно".

Доктор Михайлов смята, че "комплексът за морално, интелектуално и даже естетическо превъзходство болшевизира българските либерали, превръща ги в разядосан елит, емоционално напрегнат, но , за съжаление идейно безплоден".

Той е категоричен, че думата "оставка", оставена сама на себе си, е слабо интелектуално постижение.

"Проспаха безобразието ГЕРБ, стреснаха се от "червените боклуци" като концентрация на мистическо зло и дежурен източник на вдъхновение", добавя доктор Михайлов.

Коментирайки състоянието на Реформаторския блок, той заяви, че те не излъчват смисъл и се радват на красотата на един коалиционен компромис, като на върховно постижение.

"Представители на разорени формации, изтощени от провали и претенции жестикулират алтернатива, неубедителна и за самите тях. Реформаторският блок няма идеология, лидер и страст. Имат излъчване на конюнктурно сглобен тинк танк за "либерални стратегии" и поименно спасение", категоричен е доктор Михайлов.

Попитан дали ГЕРБ клонят към залез, той отговори: "ГЕРБ е в абстиненция, мъчат се без власт. Парламентарният им дебют на опозиция е катастрофа, мащабен групов анекдот. Борисов е неизтощимо съчетание на официално и абсурдно. Но е в криза. Сервира ортопедичните си проблеми като политически коз, като подкупваща човечност и сила в слабостта. Телодвиженията му издават разклатеност на неговата гвардия, изнервена от дисциплинираната опека на Цветанов и Фидосова и лишена от утешенията на властта". 

Станете почитател на Класа