Борисов: Доган е като Реал Мадрид

Като добра и лоша Бойко Борисов той определи в предаването на Кеворкян отиващата си година, като отново сред акцентите на коментарите му бяха Ахмед Доган - продължавайки комплиментите към почетния председател на ДПС - и лидерът на Атака Сидеров.
Подадох оставка и спечелих изборите, заяви Борисов. Благодарение на Господ и на хората за пореден път победих БСП и ДПС, какво повече да искам в политически план, заяви Борисов.
Категорично като най-успешна той определи годината за Ахмед Доган - „свали едно демократично избрано правителство и успя да се подредби като трета политическа сила и реално сега управлява България", посочи Борисов.
За доказателство, той преброи областните и зам.-областните управители на ДПС в страната.
По думите му, Доган е шампион като мандатоносител и контролиращ кабинети и управления. Той е като един Реал Мадрид, обяви Борисов.
Като трета политическа сила те имат толкова представители във властта, което не отговаря на реалното им положение в реалното политическото пространство, заяви Борисов.
Най-тежка според Борисов годината е била за Волен Сидеров, припомняйки последните скандали около него. Според него те имат връзка с напусналите ГЕРБ двама депутати, като бившият премиер повтори тезата си, че ДПС подготвят „нова патерица", която да замени партията на Сидеров в парламента.
Борисов е на мнение, че Сидеров преди е имал кауза, а сега - не и ще му е трудно да убеди избирателите си в това.
Той заяви, че не се смята за лидер, но заяви, че и Пламен Орешарски не е лидер, тъй като не е спечелил избор и се намирал в „нелегалност и световна изолация".
Стана ясно, че Борисов би аплодирал настоящия премиер, ако икономиката на страната тръгва нагоре, но по думите му, статистиката е безпощадна - безработица, намалели с пъти инвестиции.
Борисов обаче се съгласи с Орешарски, че не бива са се коментира публично темата за валутния борд, защото това би донесло негативи.
„Съгласен съм с него, че не бива да се говори за валутния борд", заяви Борисов като сподели, че е разговарял с шефа на БНБ Иван Искров, който го е уверил, че нещата са наред.
Лидерът на ГЕРБ поиска избори 2 в 1 през май, тъй като след тях конфигурацията в парламента ще е различна и това щяло да успокои народа.
В заключение Борисов призова хората внимателно да си гледат сметките за ток, тъй като според него управляващите лъжели за намалението. Те и затова от ДКЕВР си подадоха оставките, мотивира се експремиерът.

Станете почитател на Класа