Горов атакува колега от ГЕРБ: Страдате от странна амнезия

По традиция опозицията контрира бюджета, изготвен от управляващите. В случая обаче позицията на ГЕРБ не предлага никаква алтернатива. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Димитър Горов. Той репликира колегата си Александър Ненков, заявявайки, че в ГЕРБ страдат от странна амнезия: „Ние дори в момента не говорим по същество. Темата „Бюджет 2014“ тотално се измества“. „Ако е толкова атакуема позицията за цената на тока, в това отношение трябва да се направят действия за намаляването й. В момента върви и допълнителна дискусия в енергийната комисия с представители от сектора за по-цялостни действия в тази посока“, каза още Горов.

„Лицемерно е да се говори така. Лицемерно е да отрязвате 20% и второ – нещо много важно – защо говорим само за соларни ВЕЦ-ове, а не за останалите такива? Трето – тези пари, 150 милиона, те не отиват в НЕК“, заяви на свой ред Александър Ненков.

Той допълни, че в момента страната се намира в тежка политическа ситуация и икономическа криза. „И няма как младите хора да казват: „Ние искаме диалог“, а управляващите да се правят, че не ги чуват и да твърдят: „Да, има диалог“, каза Ненков.

„Що се отнася до нашето искане за оставка на госпожа Мая Манолова, ние от ГЕРБ настояваме за това, тъй като тя в последните дни не дава думата на депутатите от нашата парламентарна група. Ние никога не сме си позволявали да я репликираме, имаме съответната дисциплина и е абсолютно недопустимо подобно поведение от нейна страна“, заяви депутатът от ГЕРБ.

Станете почитател на Класа