Каракачанов скочи на основателя на "Помак": Какъв етнос сте вие?! Пълни глупости!

Сутрешен спор на тема етнос, нация и държава си спретнаха в студиото на Нова телевизия лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и основателят на партия „Помак“ Ефрем Моллов. „Ще поканим всички етноси да бъдем заедно и да изградим политически модел за управление на България“, заяви намеренията на формацията си Моллов, което разгневи „войводата“ Каракачанов и той го контрира: „Подобна партия не трябва да съществува – според Конституцията и законите на България!“.„Това е опит да се даде някаква историческа обосновка, че помаците са етнос. Въпросът е принципен – за 24 години кой не направи опит да разделя и противопостави българския народ?“, емоционално попита Каракачанов.

„Нито македонците, нито помаците са отделен етнос. Господинът тука трябва да се ограмоти. По неговата „логика“ трябва да има и тракийска, и шопска нация. Нормална държава не би позволила на никого да разделя и да противопоставя гражданите си“, допълни той.
Ефрем Моллов се опита да заяви, че България е страна, обединена в многообразието си.

„Ама това не ви дава право да правите каквото си искате. Така наречените помаци са българи мюсюлмани“, отсече Каракачанов.

„Правнучката на Ванче Михайлов ми е първа братовчедка“, каза Моллов, но и този негов „довод“ не разубеди лидера на ВМРО. „Я не говорете глупости. Да говорим сериозни неща. Обединение чрез разделение не може да има!“, отсече Каракачанов.

„Срещу помашкия етнос се осъществява геноцид. И той датира още от 1871 - 1881 г.“, пак се намеси Моллов.

„Не може да се твърди, че има геноцид! Господинът твърди, че помаците били дискриминирани. Искам да ви попитам – вие като директор на ТОХ не уволнихте ли четири учителки, които са християнки?!“, попита накрая Красимир Каракачанов, но въпросът му остана без отговор.

Станете почитател на Класа