Депутати търсят отговори за случая "Бисеров" и от Цветанов

Христо Бисеров беше знакова фигура през последните 20 години, така че темата не може да бъде подминавана лекомислено. Има много неизвестни. Важно е дали първият сигнал, свързан с него, е даден от партньорска служба или това си е автентично вътрешно разследване.

Това каза Веселин Вучков от ГЕРБ. В студиото на БНТ той коментира скандала около вече бившия депутат от ДПС Христо Бисеров, заедно с колегите си от БСП и „Атака". ДПС са отказали техен представител да участва в дискусията.

Аз лично нямам никаква информация и не мога да кажа дали е имало или не сигнали преди това срещу Бисеров, призна Вучков и така избяга от атаката на Деница Гаджева и Атанас Мерджанов срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който се оказа добре информиран със случая „Бисеров".

Всеки коментар на политик е прибързан, защото нямаме фактическо производство, нямаме и резултати от производство. Аз не мога да приема политици да коментират в аванс, заяви депутатът от ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов, визирайки Цветанов.

От морална гледна точка той определи най-горещия случай в политиката от последните дни като „тежък проблем за цялостната ни система".

В изтичане на информация Деница Гаджева от „Атака" обвини всички парламентарно представени политически партии, като отбеляза, че само „Атака" не е разполагала с такава, поради простия факт, че партията няма свои представители в службите и в МВР.

Защо, ако са знаели нещо тогава, не е направено нищо - постави въпроса Гаджева към бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Тя призова за сериозни разследвания, включително и в медиите, където, убедена е, също има сериозни финансови нарушения.

По отношение на свикания от президента Росен Плевнелиев Консултативен съвет по национална сигурност с акцент бежанската вълна у нас депутатите бяха на различни мнения.

Темата за емигрантския поток е основно тема на изпълнителната власт, която трябва да взема оперативни решения и именно там са нашите критики, защото беше пропиляно време, заяви Веселин Вучков, докато опонентът му от БСП Атанас Мерджанов смята, че справянето с бежанската вълна е национална задача и в нея трябва да участват всички власти.

Постфактум са и постъпките, и планът на правителството за справяне с така наречената бежанска вълна, разкритикува политиката на кабинета депутатката от „Атака". Гаджева обвини и президента в закононарушение, тъй като е пресрочил датата за свикване на КСНС. „Този човек, който в момента е президент на България, е абсолютно несъстоятелна фигура", заяви Деница Гаджева.


 

Станете почитател на Класа