Доган е поискал оставката на Бисеров

Амед Доган е почувствал заплахата, че постепенно го изолират от влиянието в корпоративните интереси и затова е привикал заместник-председателя на ДПС Христо Бисеров, за да му поиска оставката. Бисеров разполага с огромна информация за корпоративните интереси.

Тази своя версия разви в ефира на Нова телевизия Осман Октай. "Познавам достатъчно добре дневния ред на Доган, няма начин Бисеров да е поискал среща и това да стане. Доган е извикал Христо Бисеров в 15.30 ч. в сараите", каза Октай. Той напомни, че Бисеров е бил сивият кардинал в СДС и предусещайки, че Иван Костов ще го уволни, го е изпреварил с един ход, хвърляйки оставка . "Сега нещата се повтарят", коментира Октай. На няколко пъти той повтори, че животът на Бисеров е в опасност, но не даде конкретни аргументи за това. "Той вероятно ще вземе ролята като тези, които напуснаха ГЕРБ и ще започне да говори, че му е застрашен животът", прогнозира Октай.

Той разказа своята версия как Бисеров е влязъл в структурите на ДПС. "Когато за първи път се опитахме да изолираме групировките от листите на ДПС, тогава в моя кабинет влязоха Бисеров и Йордан Цонев да им намеря места в листите на ДПС, макар и на неизбираеми места. Аз им казах, че това ще взриви партията. Тогава Доган подписа договор с ЕКИП на Бисеров да ги ползва като експерти. По-късно Бисеров с всички свои кадри влезе в тройната коалиция от квотата на ДПС. И Орешарски влезе във властта чрез квотите на ДПС и конкретно чрез Бисеров", каза Октай.

За оставката на зам.-председателя на ДПС той поясни още, че в неделя Доган е разбрал, че някой вече го е отписал и го игнорира и затова е поканил Бисеров на разговор в сараите. " До Лютви Местан стоят Хр Бисеров, Йордан Цонев, Камен Костадинов и Делян Пеевски. Всички тях ги координира Бисеров. Огромни са интересите около корпоративното влияние. Доган никога сам не комуникира с тези корпорации, Бисеров е посредникът. Доган е почувствал заплахата, че постепенно го изолират от влиянието в корпоративните интереси", добави Октай. Според него "това не е само послание към Бисеров и към премиера. Защото напоследък са забравили да посещават сараите. Някой смята, че може да игнорира Доган".

Бисеров разполага с огромна информация, защото е бил в кухнята на тези корпоративни интереси, подчерта още Октай. /БГНЕС

Станете почитател на Класа