Журналисти в спор за студентската окупация

Не мога да разбера, защо членове на ДСБ могат да окупират ректората, а членове на БСП нямат право да го откупират. И каква разлика има между момчета с черни ризи, които се опитват да влязат в сградата и момчета без черни ризи, които слагат вериги по вратите на СУ - пита Явор Дачков. Във Фейсбук профила с той пише: „Това не е фашизъм, а глупост" и уточнява, че репликите му са към журналиста Иван Бедров, който днес влезе в спор с професор Драгомир Драганов в студиото на Нова ТВ, коментирайки окупацията на Ректората на Софийски университет.

Самият Иван Бедров определи разговора като „лек спор с проф. Драганов по студентската окупация".

Опитът му да сравни протестиращите с четата на Ботев наистина е доста наивен, допълва Дачков, подкрепяйки в случая мнението и на опонента на Бедров - проф.Драганов. Подкрепям исканията на студентите, но в същото време това е грубо нарушение и на закона и на нашия правилник в университета", отбеляза историкът.

Вчерашната атака Бедров определи като фашизъм, провеждан от червено-кафявата коалиция. Ако така ще се води диалог, не знам накъде отиваме. Хората в СУ се борят срещу това, че държавата е кочина и ние трябва срамно да мълчим заради това, че нищо не направихме срещу това толкова години, заяви в тв ефира той.
Междувременно лидерътна ДСБ Радан Кънев коментира напомнянето от страна на проф. Драганов, че висшет образование е и технология.
Този възглед десетилетия наред загробва цялата ни нация. Неуспешно, слава Богу. А използването на шпицкоманди в условия на неустойчива, фасадна демокрация трябва да е добре познато на "технолозите" по история, написа Кънев в сциалната мрежа.




Станете почитател на Класа