Продължава окупацията в Софийския университет

Студенти от Софийския университетпродължават окупацията на най голямата зала във висшето училище 272. Двама студенти са останали да нощуват в залата, а техни колеги са се присъединили към тях рано сутринта.

Един от организаторите на окупациятаИвайло Динев заяви пред Дарик, че студентите се надяват и техни колеги от други университети да ги подкрепят, а за днес се обмисля окупация и на най-голямата зала във Факултета по математика и информатика към Софийския университет.

Динев подчерта, че протестната им акция може да продължи и до януари. По думите му до петък ще продължи блокадата на 272 зала, а какви ще са следващите действия на студентите, ще стане ясно до дни.

Според Ивайло Динев протестът на студентите е безсрочен: „Не можеш да дадеш краен срок за протест или за окупация. Крайният срок е тогава, когато ти отговорят на това, което си задал като въпрос. Ние сме задали три конкретни въпроса, докато не получим отговор, няма да спрем с действията си. По идея на преподавател от Факултета по журналистика и масови комуникации, който дойде да ни подкрепи, започваме да събираме подписка в подкрепа на окупацията от преподаватели и студенти, за да се покаже, че има подкрепа. По мнението на преподавателите подкрепата е голяма. Разбрахме, че във Факултета по математика и информатика днес организират акция".

Двама докторанти по история, Константин Годев и Димитър Вълчев, са прекарали вечерта в зала 272.

Станете почитател на Класа