Огнян Минчев: Костов да каже дали има връзки с корпоративен картел

Подкрепял съм открито и категорично Иван Костов като премиер и държавнк в периода 1997-2001 г. за редица негови политически решения и действия. Платил съм цена на публично оплюване за това - вече 15 години я плащам.

Това пише днес в социалната мрежа политологът Огнян Минчев и допълва:

"Това ми дава известно легитимно право да попитам публично: Верни ли са слуховете и мненията на редица близки до г-н Костов политически фигури за дългосрочни специални отношения на близост между него и водещи фигури на корпоративно-търговския картел, който днес управлява България?"

Има поредица косвени аргументи в подкрепа на подобна близост. Последният от тях е косвената - но силна защита, оказана от г-н Костов на Делян Пеевски в последното му интервю, посочва Минчев, визирайки думите на Костов пред бТВ, че "Ръководителите на Реформаторския блок трябва да изоставят тактиката на поименни атаки и непременно да се фокусират върху икономическите мерки и програми, които хората очакват от тях.Според Костов Делян Пеевски определено е демонизиран. Запитан кой демонизира Пеевски, той отговори: "Който има интерес, или на който пречи, или той сам е дал основание". И уточни, че не е работа на политическите партии да се занимават с Делян Пеевски, вместо с добруването на хората.

Това не е въпрос, който задавам от лично любопитство. Ако подобна близост - и обвързаност съществува, това би имало сериозно въздействие върху свободата на действие и шансовете за успех на новосформирания Реформаторски блок, пише още Огнян Минчев.

В интервюто си Костов препоръча на Реформаторския блок да разчитат внимателно съветите на хората, разположени добре към тях. "Много хора искат от тях ясно отношение към ГЕРБ и ако това е така, значи това отношение не е ясно", каза той.

Преди седмица при откриването на лаборатория за анализ на рисковете в Новия български университет в София Костов каза, че в анализите на рисковете пред националната сигурност е включен и Делян Пеевски, а пред бТВ потвърди, че Пеевски е рисков фактор, тъй като номинирането му за председател на ДАНС, довело до многолюдни протести в София, е сринало доверието в правителството и в мнозинството



Станете почитател на Класа