Парламентът обсъжда промени в Закона за обществените поръчки

Народните представители ще обсъдят в четвъртък на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки. Целта на промените, предложени от Министерски съвет, е повишаване на максимална прозрачност на процедурите и участието на повече кандидати в обществените поръчки.
Дневният ред на парламента предвижда обсъждане на Проект за решение за обявяване на неутралитет, неизпращане на български военни контингенти и формирования, забрана за предоставяне на територии, военни бази и/или цивилни съоръжения във връзка с евентуален военен конфликт в Близкия Изток. Вносител на проекторешението са лидерът на „Атака” Волен Сидеров и група народни представители.
Предстои депутатите да гласуват на второ четене законопроект за допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане
В програмата на парламента е заложено обсъждането на Доклад за работата на Временната анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства при ползването на правителствения „Авиоотряд 28” и въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната в случаите на ползване не за цели на въоръжените сили за периода август 2009 - март 2013 г. включително да провери кога, по какви дестинации (в страната и чужбина), с каква цел, в какъв състав, с какъв разход на финансови средства са били ползвани въздухоплавателните средства на авиоотряда и Министерството на отбраната и проект за решение по доклада.

Станете почитател на Класа