Маргарита Попова призова гражданите да работят за институциите

Вицепрезидентът Маргарита Попова призова гражданите да работят за стабилността на институциите, включително на Президентската, съобщиха от пресцентъра на държавния глава. Граждани поднесоха на вицепрезидента Маргарита Попова цветя в сградата на „Дондуков“ 2, като жест на одобрение и подкрепа за нейната работа.
„Много е важно да работим за стабилността на институциите, включително на Президентската“, заяви Маргарита Попова по време на краткия разговор. „Кариерата ми започна отдавна и винаги е била свързана с работа за авторитета на държавата, за стабилността на нейните институции и спазването на законите. Работата ми далеч надхвърля националните рамки, а доверието на гражданите ме задължава да не допускам разделяне на хората и общностите, които заявяват гражданските си позиции“, допълни вицепрезидентът.
По думите на Маргарита Попова, гражданите добре познават позициите на вицепрезидента, които понякога се открояват от тези на мнозинството от политиците. „Хората очевидно са оценили позитивно и позицията, че държавата дължи уважение на своите граждани, а политиците всеки ден трябва да се борят за тяхното доверието и да внушават доверие“, коментира Маргарита Попова. „Приемам днешното кратко посещение като знак, че е възможно българските граждани също да чуват властта“, посочи още вицепрезидентът.
Маргарита Попова призова представителите на гражданското общество да консолидират гражданската си енергия за защита, в подкрепа и в помощ на най-уязвимите и нуждаещите се. „От това имат нужда държавата и обществото ни в момента“, обърна се вицепрезидентът към гостите.
Гражданите изказаха благодарност на вицепрезидента за категоричната й позиция, че Президентската институция е „избрана от народа за народа“.
„Нас не ни интересува кой ни управлява – леви или десни. Единственото, което искаме, е политиците да работят за по-добър живот на хората. Това зависи предимно от изпълнителната власт, но вие сте призвани да ги подсещате“, обърнаха се гражданите към вицепрезидента и заявиха, че ще продължат да подкрепят позициите й като политик и държавник. „Искаме по-често да говорите и да повдигате духа на народа“, призоваха още гражданите Маргарита Попова.

Станете почитател на Класа