Борисов обеща да оправи държавата за две-три години

„С темповете на работа и гафовете, които правят, държавата ще върви зле, тя даже вече е зле. Ще ни трябват после, като се върне ГЕРБ на власт, поне 2-3 години да се оправим и хората ще се ядосват, че не даваме пари за всичко, което искат.” Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с над 300 жители на село Щръклево, област Русе, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Експремиерът предупреди множеството, че докато българите си избират Ахмед Доган и Сергей Станишев да ги управляват, те ще теглят заеми, а народа ще ги връща. Борисов прогнозира, че като гледа как вървят, февруари-март сигурно ще ни спрат и еврофондовете заради всички провали на това вредно правителство. Експремиерът не спря дотук с критиките към сегашното правителство.

„Излъгаха и, че ще разкрият 250 хиляди работни места. Сега Пламен Орешарски се оправдава, че тези места щели да бъдат факт в края на мандата, а февруари обещаваха, че ще ги открият незабавно. Защо излъгаха хората? По същия начин излъгаха и, че ще строят „Белене”, но добре, че и не го строят, защото това са млрд., които нямаме и икономиката и не може да изработи. Но БСП лъгаха за „Белене” и изхарчиха милиони да референдум, а Кристиян Вигенин говори в САЩ за 7-ми блок в „Козлодуй”. Това е доказателството за техните грандиозни лъжи”, каза още лидерът на ГЕРБ. След което допълни, че е подал оставка, защото не е искал да лъжат, че цената на тока може да пада. От БСП лъжат, че свалят цената на тока, а всички вие виждате, по сметките си, че цената се вдига.

Заради всичките тези лъжи, ГЕРБ в парламента доказахме две неща. „Първо, че без „Атака” това правителство не може да съществува. 17 депутати от БСП и ДПС не бяха в залата, за да защитят правителството си от вота на недоверие. Начело беше успалия се Сергей Станишев, който като лидер на БСП го нямаше да защити собственото си правителство”, допълни още Бойко Борисов.

„Откриха каквото ние построихме и сега вече не правят нищо. Затова на изборите хубаво мислите за кого гласувате и кого избирате”, предупреди Борисов събралите се селяни.

Според Бойко Борисов, когато спрем да избираме комунистите на власт, тогава народът ще просперира. „Не може 20 години да избираш все децата на политбюро да ни управляват. Докато го правите, все ще ви лъжат и ще продължават да взимат заеми, които всички ние после плащаме. Всичко, което от ГЕРБ сме построили, е видимо, в София се возят на метро, влаковете се движат по нови жп линии, всички карат по „Люлин”, „Тракия”, „Хемус”. А какво ще ни покажат след този кабинет? Нищо. Сега взеха 1 млрд. лв. заем, за да подкупват социалните слоеве, да си купуват време. Само, че после всички ще плащаме от нашите пари подаръците на Орешарски”, заяви още Борисов в село Щръклево.

Преди това Борисов присъства на водосвет на обновения храм „Св. Димитрий Солунски” в село Дряновец, област Русе. Храмът е обновен с помощта на ПП ГЕРБ, за което от партията са отпуснати 10 хил. лв. от партийната субсидия. 

Станете почитател на Класа