Миков: Основната цел на ГЕРБ е да разбият парламента

Основната цел на ГЕРБ е да разбият парламента, парламентаризма, да създадат хаос в страната, защото не са на власт. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание председателят Михаил Миков след поредното провалено пленарно заседание, предаде Агенция „Фокус”. „ГЕРБ продължават деструктивната роля в Народното събрание. Тя не е само в този мандат. Тя върви от предишния”, коментира Миков.
„Ако разсъждаваме с чувство за хумор, очевидно ГЕРБ ме подкрепят. Не е много искрено тяхното искане за моето освобождаване. Поне това показаха с действията си”, заяви Миков в коментар на отсъствието на ГЕРБ от зала при предвидено в програмата обсъждане на исканата оставка на ръководството на парламента.
„Ще трябва много сериозен разговор между политическите сили за парламентаризма в България. За отношението към парламентаризма, за използването на така наречените тактики за разбиване на демократичния модел, независимо дали когато ръководиш парламента канцлерски, както се случваше в мандата на 41-ото Народно събрание или като играеш крайно деструктивна роля, както го правят сега в 42-ото Народно събрание. С това поведение ГЕРБ скъса изявлението на своя лидер в първия ден на Народното събрание, когато те се клеха, че ще бъдат конструктивна политическа сила”, заяви Михаил Миков.

Станете почитател на Класа