Дончева: Шумотевицата около вота може да ни донесе Нобелова награда за идиотизъм

Шумотевицата от последните два дни в парламента около вота на недоверие може да ни донесе Нобелова награда за идиотизъм, заяви бившият депутат на БСП Татяна Дончева в сутрешния блок по bTV.  Според нея пълно малоумие е да провалиш собствения си вот, но още по-голямо малоумие е да излезеш и да кажеш, че си победител като Бойко Борисов. Това е идиотско, каза тя.
Тя смята, че Борисов истерично е ходил и е обяснявал в парламента, че иска да даде знак, че това мнозинство не може без "Атака". Ама недей да даваш знаци, защото това се прави от стари обиграни политици от Великобритания, които го правят умело, а ти си начинаещ, критикува Дончева.
Българското общество вече много добре знае за зависимостта на сегашното правителство от „Атака" - няма абсолютно никаква нужда Борисов и партията му да доказват това на гражданите и европейските институции. Вот на недоверие навсякъде по света се внася първо, за да се пробва да се свали дадено управление или ако това математически е невъзможно, то, за да се направят определени внушения относно политиката на даденото правителство, поясни Дончева.
Според нея във вчерашния двубой между управляващи и опозиция в парламента победата е отишла в управляващото мнозинство.

Станете почитател на Класа