Станишев: Ще възстановим връзките с Русия

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев заяви пред събор на русофилите край Казанлък, че правителството има амбиция да възобнови икономическите връзки и проекти между България и Русия, включително АЕЦ "Белене", предаде БГНЕС.

"Имаме амбицията и това е и амбицията на правителството на г-н Орешарски – да активизираме отново икономическите връзки и проекти между България и Русия. Не както казват нашите опоненти, за да обслужваме нечии интерес - външен, а за да се развива България като модерна, икономически силна, технологически развита държава, която има своята тежест", каза Станишев.

Според него връзките с Русия в икономически план могат да дадат много за постигането на тази цел.

"Няма да допуснем някой да идеологизира, да очерня различни проекти и инициативи, изгодни за България, обслужвайки чужди интереси, защото това вреди на нашата страна. И искам да кажа от името на българските социалисти, партията, която даде мандат и подкрепи правителството на г-н Орешарски - за нас тези приоритети, тези проекти са важни и ще работим те да се случат така, че да дадат развитие, работа, доходи на българите.

Това е изключително важно. Говоря и за "Южен поток", който може да даде на България позиция на европейската карта, много по-силна, който представлява милиарди инвестиции в нашата икономика, работни места тук в България. Говоря и за "Белене". За нас този въпрос не е приключил, защото съм убеден, че този проект е икономически изгоден за България", каза още лидерът на БСП Станишев.

Той допълни, че "Белене" дава възможности за технологично развитие и за запазване на ядрената енергетика и ядрения статус на България през следващите десетилетия.

Никога не е било тайна за нас, че протестите са политически, заяви още Станишев, цитиран от БТА. "След 4 септември маските окончателно паднаха и стана ясно, че ГЕРБ стоят зад протестите", добави лидерът на БСП. Според него вече било ясно как се организират и финансират протестите.

Станете почитател на Класа