Реформаторският блок не иска властта, а контрол над управлението

„Целта на Реформаторския блок не е да се доберем до властта, а да извадим мафията от управлението на страната”, каза пред Нова телевизия Петър Москов, заместник-председател на ДСБ.

Той обясни, че е важно да бъдат радикално пренаписани правилата, по които се движи държавата. „Всички казваме, че това не може да продължава повече. Хайде да го направим”, добави той. Според него е нужно много радикална промяна, която е свързана с реформи в съдебната система и системата за сигурност, както и с ултимативна икономическа програма, която да отчита както краткосрочни ефекти върху икономиката, така и стратегическото позициониране на България като член на Европейския съюз и част от глобалния свят. Москов поиска граждански контрол върху начина, по който функционира властта. „Трябва да има прозрачност и откритост на финансирането на медиите”.

Зам.-председателят на ДСБ обясни, че Реформаторският блок не е против това правителство, а против начина по който се упражнява властта. „Партийните апарати са се сраснали с властта”, каза той и добави, че административната реформа трябва да отговаря на въпросите кой отива на определена позиция, как го прави и каква работа върши на тази позиция.

Станете почитател на Класа