РЗС скочи срещу промени в „закона Янев“

От централата на РЗС реагираха особено остро на намерението на БСП „законът Янев" да претърпи промени. Анонс за това направи в сряда шефът на парламента Михаил Миков, след среща с работодателските организации.

Поправките в „Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор", които бяха приети от предишното Народно събрание, бяха по инициатива на депутатите от РЗС.
С тези поправки беше чувствително разширен кръгът на лицата, които трябва да декларират имущественото си състояние. Хората на Яне Янев са изключително недоволни от евентуалната промяна в закона и това им даде повод да преименуват кабинета на „коалицията „Олигарски", която според тях вече била в ръцете на мафията с бели якички. Припомняме, в основата си Законът постанови доходите си да декларират и участниците в тристранката, като това вбеси работодателските организации и те я напуснаха. Михаил Миков обаче уточни, че законът ще продължи да е валиден за шефовете на ЕРП-та.

 

Станете почитател на Класа